Menges fruita, amanides i llegums i fas molts gasos?
Has fet dietes "súpersanes" per perdre pes i, el què has perdut ha sigut la paciència?
Podria ser que l' amanida no sigui el teu plat ideal?
Per digerir els aliments calen 3 coses molt importants:
- l' estat de l' estómac
- que l' estructura i la funció dels intestins siguin les correctes
- que el fetge tingui tots els elements per poder fer les sevs tasques
Quins símptomes puc tenir?
- formigueigs a les extremitats
- contractures i dolors musculars després d' haver passat per estrés
- cansament i falta d' energia
- eccemes, dermatitis
- poca concentració i memòria
Des de la PNIE (Psico Neuro Immuno Endocrinologia) anem a veure el conjunt dels sistemes del cos per entendre i comprendre per què tenim els símptomes.
Per això són tractaments complets i integratius. Volem resoldre l' origen mentre tractem els símptomes.
Ets capaç de beure el suc d' una llimona sense que et molesti l' estómac?
A l' intestí prim ha d' arribar el menjar molt ben triturat, d' aquesta manera els nutrients estaran a punt per ser absorbits. Si arriben trossos massa grans, seguiran circulant per l' intestí.
Què fa que l' aliment es torni "papilla"? Mastegar a la boca i l' àcid de l' estómac.
Si pretenem bullir verdura en aigua freda serà un fracàs. Si l' estómac està alcalí també. Per això, hauríem de beure sense problemes el suc d' una llimona, perquè el seu pH és 4 i el gàstric entre 1 i 3.
Quines molèsties puc sentir si no tinc prou àcid?
Després de menjar em sento inflada/t, pesada/t, si m' estiro tinc refluxe i cremor a la boca de l'estómac. A mesura que passa el dia m' inflo. I el què menys ganes tinc és de menjar una altra vegada, perquè sembla que encara tingui "el menjar aquí dalt".
Alguns d' aquests símptomes es podrien confondre amb acidesa d' estómac. Llavors el què fem és prendre antiàcids. Però el temps passa i quan deixem de pendre'ls tornem a la simptomatologia. Els antiàcids no ho han resolt. Clar, perquè no tenia excés d' acidesa sinó FALTA d' àcid.
Quan hi ha un excés, al menjar alguna cosa, se'm calmen els símptomes. En canvi quan me'n falta, no puc menjar perquè encara no he digerit l' últim àpat.
Per tant, amb una hipoclorhídria gàstrica (falta d' àcid a l' estómac) arribaran trossos grans de menjar a l' intestí gruixut. Qui els digerirà? Les bactèries. Depenent dels hàbits alimentaris que tinguem, tindrem un tipus o un altre. Per tant, unes conseqüències o unes altres.
La fabricació d' àcid depèn de diferents factors:
- cèl·lules de l' estómac
- sulfatació del fetge
- sistema nerviós
Hi ha solucions per acidificar aquest estómac? SÍ.
Indagar quin factor està alterat i posar-hi remei ;)