Et quedes sobtadament sense energia?
T' agradaria entendre perquè és necessària la glucosa?
Saps quins aliments ens proporcionen glucosa (sucre)?
Els glúcids són també anomenats carbohidrats o sucres.
És el principal combustible utilitzat per QUALSEVOL cèl·lula corporal i també tenen funcions estructurals:
tant de les membranes cel·lulars com dels àcids que conserven i transmeten la informació genètica. Per tant no es poden, en principi, obviar de la dieta diària.
Però també cal mirar la qualitat i no només la quantitat
Quan mengem un cereal integral a través de la digestió obtindrem molècules de glucosa. Per tant hi ha un temps fins que arriba a la sang (índex glicèmic d' un aliment). En canvi, si mengem sucre, ràpidament passa al torrent circulatori i, el pàncrees es posarà en marxa per alliberar insulina i baixar els nivells de glucosa en sang.
Massa glucosa en sang pot causar danys al sistema nerviós i als capilars sanguinis.
Acompanyant aquesta ràpida pujada de glucosa en sang tenim una resposta d' excitació física i psíquica que passarà després a una sensació de cansament físic i tristor mental i emocional. Si no vigilem i tornem a ingerir glúcids de ràpida absorció re-iniciem el cercle de pujades (hiperglicèmia) i baixades (hipoglicèmia). Amb el conseqüent estrés pel pàncrees. Val a dir que, la Diabetes Mellitus tipus II és un desequilibri molt extès avui en dia. I és la falta d' insulina per regular la glucosa en sang.
A més a més, un aliment que contingui glucosa anirà acompanyada d' altres substàncies que ajuden a la seva assimilació de forma natural. En el cas de menjar sucre blanc faran falta minerals i pot ser que el cos prengui calci emmagatzemat.
Els aliments d' on extraiem la glucosa són:
Massa glucosa en sang pot causar danys al sistema nerviós i als capilars sanguinis.
Acompanyant aquesta ràpida pujada de glucosa en sang tenim una resposta d' excitació física i psíquica que passarà després a una sensació de cansament físic i tristor mental i emocional. Si no vigilem i tornem a ingerir glúcids de ràpida absorció re-iniciem el cercle de pujades (hiperglicèmia) i baixades (hipoglicèmia). Amb el conseqüent estrés pel pàncrees. Val a dir que, la Diabetes Mellitus tipus II és un desequilibri molt extès avui en dia. I és la falta d' insulina per regular la glucosa en sang.
A més a més, un aliment que contingui glucosa anirà acompanyada d' altres substàncies que ajuden a la seva assimilació de forma natural. En el cas de menjar sucre blanc faran falta minerals i pot ser que el cos prengui calci emmagatzemat.
Els aliments d' on extraiem la glucosa són:
cereals, edulcorants (sucre blanc, sucre de canya integral, sucre moreno, melasses, estevia...), mel, fruita, patates, pa…
Per tant, hi ha diferència entre menjar una poma, un plat d' arròs integral i un croissant processat.
Quan tenim ganes de menjar alguna cosa dolça podem parar a pensar abans d' agafar qualsevol aliment.
Les ganes poden tenir diferents causes:
Amb la Reflexologia potenciem l' equilibri corporal.
Podem:
Per tant, hi ha diferència entre menjar una poma, un plat d' arròs integral i un croissant processat.
Quan tenim ganes de menjar alguna cosa dolça podem parar a pensar abans d' agafar qualsevol aliment.
Les ganes poden tenir diferents causes:
- Flora intestinal desequilibrada. El llevats intestinals s' alimenten de sucres.
- Ansietat. Podem estar visquent una situació estressant i l' ansietat ens pot fer menjar més del compte per necessitats psicològiques i emocionals.
- Alimentació desequilibrada i falta de nutrients.
Amb la Reflexologia potenciem l' equilibri corporal.
Podem:
- Disminuir l' ansietat regulant el sistema nerviós
- Millorar el funcionament digestiu
- Potenciar un correcte treball del sistema endocrí.