dilluns, 24 de març del 2014

GANES DE MENJAR DOLÇ?

Necessites menjar alguna cosa dolça per recuperar forces?
Et quedes sobtadament sense energia? 
T' agradaria entendre perquè és necessària la glucosa?
Saps quins aliments ens proporcionen glucosa (sucre)?







Els glúcids són també anomenats carbohidrats o sucres.
És el principal combustible utilitzat per QUALSEVOL cèl·lula corporal i també tenen funcions estructurals:
tant de les membranes cel·lulars com dels àcids que conserven i transmeten la informació genètica. Per tant no es poden, en principi, obviar de la dieta diària.
Però també cal mirar la qualitat i no només la quantitat

Quan mengem un cereal integral a través de la digestió obtindrem molècules de glucosa. Per tant hi ha un temps fins que arriba a la sang (índex glicèmic d' un aliment). En canvi, si mengem sucre, ràpidament passa al torrent circulatori i, el pàncrees es posarà en marxa per alliberar insulina i baixar els nivells de glucosa en sang.

Massa glucosa en sang pot causar danys al sistema nerviós i als capilars sanguinis.

Acompanyant aquesta ràpida pujada de glucosa en sang tenim una resposta d' excitació física i psíquica que passarà després a una sensació de cansament físic i tristor mental i emocional. Si no vigilem i tornem a ingerir glúcids de ràpida absorció re-iniciem el cercle de pujades (hiperglicèmia) i baixades (hipoglicèmia). Amb el conseqüent estrés pel pàncrees. Val a dir que, la Diabetes Mellitus tipus II és un desequilibri molt extès avui en dia. I és la falta d' insulina per regular la glucosa en sang.

A més a més, un aliment que contingui glucosa anirà acompanyada d' altres substàncies que ajuden a la seva assimilació de forma natural. En el cas de menjar sucre blanc faran falta minerals i pot ser que el cos prengui calci emmagatzemat.


Els aliments d' on extraiem la glucosa són:
cereals, edulcorants (sucre blanc, sucre de canya integral, sucre moreno, melasses, estevia...), mel, fruita, patates, pa…
 Per tant, hi ha diferència entre menjar una poma, un plat d' arròs integral i un croissant processat.

Quan tenim ganes de menjar alguna cosa dolça podem parar a pensar abans d' agafar qualsevol aliment.
Les ganes poden tenir diferents causes:

  • Flora intestinal desequilibrada. El llevats intestinals s' alimenten de sucres.
  • Ansietat. Podem estar visquent una situació estressant i l' ansietat ens pot fer menjar més del compte per necessitats psicològiques i emocionals.
  • Alimentació desequilibrada i falta de nutrients. 

Amb la Reflexologia potenciem l' equilibri corporal. 

Podem:

  • Disminuir l' ansietat regulant el sistema nerviós 
  • Millorar el funcionament digestiu
  • Potenciar un correcte treball del sistema endocrí. 
Sempre d' una forma agradable i relaxant.