Com que seguim pensant en comptar calories, cometem certs errors que resulten en una disminució de la nostra energia, marejos, formiguejos a les extremitats, insomni, retenció de líquids...
Normalment existeix la creença de reduir els greixos sense tenir en comte el seu origen. Així com també acabem per ingerir insuficients proteïnes.
Les proteïnes són el maons de les nostres cases internes. Es componen d' aminoàcids i aquests son imprescindibles per viure. Les proteïnes NO només es troben a la carn.
- Proteïnes origen animal: ous, peix i carn.
- Proteïnes origen vegetal: llegums, pèsols, quinoa.
Si no es desitja carn no hi ha cap problema, es substitueix per algun dels altres aliments. Però s' HAN de menjar proteïnes diàriament.
Greixos: necessaris per desinflamar y per mantenir l' atenció, la concentració i la memòria. Però no totes valen. El seu origen és important.
Alguns dels aliments que contenen greixos saludables:
- peix blau petit
- oli oliva cru
- alvocat
- fruits secs sense torrar
- oli de coco (també per cuinar)
- llavors de carbassa, chia, lli i sèsam torrat
- lluç acompanyat de bledes, tomàquet cru, llavors triturades, olives negres i alvocat
- truita d' alls tendres
- crema de verdures (sense làctics de vaca) i sardines al forn amb llimona i all. Les sardines comporten una cocció d' uns 20 minuts al forn i no deixen olor a casa. Quan hagin passat 10 minuts de la cocció, es poden afegir unes ametlles crues.
- bacallà amb albergínia i carbassó. Es poden escampar unes llavors triturades per sobre.
- quinoa amb carbassa, espinacs i ceba cuinades.
- pèsols amb pernil d' aglà.
- pollastre de pagès amb llimona i alls cuinat al forn.
- 2 ous bullits acompanyat amb ruca, germinat de raves, tomàquet cru, remolatxa, espàrregs de Navarra i olives negres.
Tenim pànic als greixos perquè precisament, és el què volem perdre quan fem dieta. Però d' on ve aquest greix visceral acumulat? dels fruits secs? quanta gent té excés de greix per menjar alvocats, oli d' oliva cru, llavors i sardines o seitó?
El greix visceral actualment, prové de l' EXCÉS DE SUCREs en l' alimentació i la falta d' exercici.
Què conté sucre?
- blat i derivats: pa, pasta, brioxeria (és indiferent si és ecològica o casolana), farines...
- cereals i derivats com sègol, kamut, espelta, civada, arròs blanc, arròs integral, blat de moro, blat sarraí, civada...
- làctics de vaca
- sucs de fruita (el sucre que conté passa més ràpidament a la circulació sanguínia que menjant la peça sencera. A més a més, els sucs envasats acostumen a portar sucre afegit; sucre + sucre)
- fruites
- begudes ensucrades i begudes energètiques
- xocolata amb llet i blanca
- mermelades
- salses envasades
- alcohol