dilluns, 19 de maig del 2014

CANVIS FÀCILS PER LA SALUT

MANTENIR LA SALUT TAMBÉ 
S' ACONSEGUEIX AMB L' ALIMENTACIÓ

Arriba l' estiu i comencem a ser bombardejats a través del mitjans de comunicació amb dietes per perdre pes. 
Tenir sobrepès és un desequilibri fisiològic que va més enllà de la quantitat de calories ingerides. Tenir un pes correcte a nivell individual (cada persona és única i no hi ha un pes estàndard) va relacionat amb tenir salut; energia i benestar psicològic i físic. 


El fet de realitzar una dieta ens ajudarà durant un temps, la llàstima és que si no va acompanyada d' un canvi d' actitut i d' hàbits personals, ens pot sortir molt car. 
Per què amargar-se amb restriccions durant un mes si pots aprendre a alimentar-te gaudint TOTA la VIDA?




Hi ha coses ben senzilles que t'ajudaran a iniciar aquest canvi. Són alternatives que milloraran la salut intestinal, del fetge, del sistema urinari, circulatori i limfàtic:  

SUBSTITUCIONS
Les alternatives mostrades et serviran per minimitzar l' agressió fisològica dels productes que normalment ingereixes.

  • Sucre blanc vs. Integral de canya
El sucre en general és perjudicial per la funció del pàncrees, el sistema circulatori i els intestins. El sucre blanc refinat provoca un daltabaix al cos cada vegada que s' ingereix. Pots canviar-lo pel sucre integral de canya. 
El paladar s' ha acostumat al gust del sucre blanc i potser et semblarà que li falta dolçor a  l'integral. Si t' acostumes a fer servir aquest últim t' adonaràs que no t' en fa falta tanta quantitat.
El sucre integral de canya té una textura que s' assembla a la sorra de la platja quan està humida. No és el mateix que el moreno.
Actualment pots trobar un edulcorant que no provoca cap daltabaix físic i apta per persones amb diabetes; Estèvia. Ja es comercialitza en diferents formats. 


  • Sal refinada vs. Sal marina sense refinar o d' Herbes
Tot procés de refinat implica pèrdua de nutrients. Els minerals són bàsics pel funcionament del cos. Al refinar la sal els perdem en gran quantitat. 


  • Vinagre de vi vs. vinagre de poma
La quantitat de vinagre no ha de ser molta perquè acidifica la sang i els teixits del cos. Alguns exemples de símptomes d' excés d' àcid són: cansament, mals de cap, irregularitat intestinal, inflor, halitosis...
El vinagre de poma és menys acidificant.


  • Cema de llet vs. cremes vegetals (arròs, ametlles...)
Els làctics provoquen més mucositat i porten el sucre "lactosa". Aquests dos factors interfereixen en la digestió i assimilació de nutrients. Has provat un arròs basmati amb escarxofes, ceba i crema d' ametlles? Està deliciós! 

ALIMENTS ALCALINITZANTS
Amb la forma d' alimentar-nos actualment estem provocant un excés d' acidesa corporal que deriva amb una disminució d' oxigen. Les cèlules del cos , TOTES sense excepció, necessiten oxigen per viure. 
Menjar diàriament els següents aliments ens comportarà sempre una ajuda:


  • Llimona i llima
Un cop es metabolitzen al cos es transformen en alcalinitzants. No passa així amb la taronja o la mandarina.
Al matí, després d' haver-te rentat les dents pots prendre mig got d' aigua tèbia amb mitja llimona espremuda i esperar-te per esmorzar uns 15 minuts. O també ho pots fer abans d' anar a dormir, mentre no et faci llevar per anar al lavabo. A 


  • Cogombre
Molt ric en aigua, vitamines (K/C) i minerals alcalinitzants.


  • Api
Ric en potassi, sodi, vitamina C i diurètic (ajuda a eliminar excés de líquid del cos).


  • Alvocat
Conté greixos necessaris pel cos amb funcions: energètiques, estructurals, reserva d' aigua, producció de calor...
Els pots comprar verds i deixar-los madurar al teu punt , embolicant-los amb paper de diari i deixant-los dins del forn.


  • Bròcoli

Podríem definir-lo com un campió!
Conté ferro, zinc, vitamina K, betacarotè, àcid fòlic, calci, fitoestrògens, ajuda a mantenir "a ratlla" la bactèria Helicobacter Pilori, poques calories i molts nutrients. 


  • Te KUKICHA (te de 3 anys)




Si ja tens desequilibris digestius ens pot con
sultar o reservar una sessió de reflexologia on t' explicarem tot allò que necessitis i tractarem el teu cos per ajudar-te.


Prendre responsabilitat de la teva alimentació et donarà molts beneficis i previndrà futurs desequilibris. 
ETS EL QUÈ MENGES.
I no cal patir, aburrir-se ni passar gana.